Сейшели - Несравнима екзотика!

сейшели 28 юли 2021

Сейшелските острови - държава в Индийския океан, разположена на 155 острова и на около 1500 км източно от Африка.

Най-големите и обитаеми острови на Сейшели са три: Мае - главният и най-голям остров, Пралин - следващият по-големина и най-малкият от трите - Ла Диг. Махе е най-големият остров и първата спирка на посещаващите Сейшели за първи път. Островът е пълен с живописни кокосови плантации и безкрайни бели плажове, върху които са се излегнали знаменитите за дестинацията гранитни скали и камъни. Невероятна екзотична красота!

Остров Махе е дом на над 90% от населението на Сейшели. Общо населението на страната е около 90 000 жители. Столицата на острова и държавата - Виктория - е една от най-малките столици в света. Остров Махе се намира в близост до Пралин и Ла Диг, което позволява лесно и бързо придвижване и посещение на околностите - с ферибот или с малки междуостровни самолетчета.

Почти всеки месец от годината е подходящ за посещение на Сейшелите, като температурите са средно между 24 и 32 градуса целогодишно. Този благоприятен тропически климат, прави дестинацията подходяща за посещение винаги. Сейшели не са скучна дестинация - въпреки, че имате възможността да прекарате целия си престой лежейки на белия пясък под тропическото слънце, острвите предлагат и голямо разнообразие от активности и места за посещение. Някои от популярните занимания са шнорхелинг и дайвинг, обиколки с лодки до съседни малки и големи островчета, посещение на забележителности. Можете да посетите столицата Виктория, за да се докоснете до типичния ден на сейшелците, да пазарувате сувенири и местни деликатеси на пазара или да опитате някой местен ресторант. Популярни места за посещение са Ботаническата градина - изключително приятно място за разходка и запознаване с местните видове на флората, както и обиколки по красиви природни пътеки, разкриващи невероятни екзотични гледки.

Разбира се, няма как да посетите Сейшели и да не обиколите много от плажовете на Махе - Anse Soleil, Beau Vallon, Anse Royale, Petite Anse - са само някои от красивите като снимки от картичка плажове.

Constance Lemuria 5*, о-в Праслин

О-в Праслин е вторият по големина след Махе - по-див откъм природа, доста по-спокоен откъм атмосфера, той е дом на някои от най-луксозните комплекси на Сейшелите - Constance Lemuria и Raffle, но предлага и множество еко настанявания, малки бутикови хотелчета и вили под наем. Плажовете и природата са в основата на преживяванията на о-в Пралин и това е мястото, където ще можете да си починете истински качествено.

О-в Ла Диг е задължителна локация за посещение, когато сте на Сейшели. С население от само 3000 души, без превозни средства с изключение на малки голф колички и колела, островът завладява със своята дива атмосфера. Стъпвайки на острова ще се почувствате сякаш сте в съвсем нов свят - неподправеност, простота, тропически гледки и плажове като от сън! Впрочем една от най-популярните снимки на Сейшели е направена именно тук и е на плажа наречен Anse Source d'Argent - може би най-известният плаж в света от фотографска гледна точка. Ако искате да обиколите острова, може да го направите пеша или с колело, като разбира се Ви препоръчваме колелото, за да видите максимално най-много от страхотния остров.

Препоръчани от Planet Travel Center хотели на Сейшели:

  1. Constance Lemuria 5*, о-в Праслин
  2. Kempinski Seychelles 5*, о-в Махе
  3. Constance Ephelia 5*, о-в Махе
  4. Four Seasons Resort Seychelles 5*, о-в Махе
  5. Anantara Maia Seychelles Villas 5*, о-в Махе
  6. Six Senses Zil Pasyon 5*, о-в Фелисите
Constance Lemuria 5*, о-в Праслин

Planet Travel Center може да организира цялостно почивката Ви на Сейшели - самолетни билети, трансфери, настаняване със специални цени и условия, допълнителни екскурзии, вип трансфери и консиерж услуги.

Компанията организира и чартърни полети до Сейшели през сезон 2021-2022 - през октомври 2021, януари 2022 и февруари 2022, но можем да организираме мечтаната Ви почивка на тази несравнима екзотична дестинация по всяко време на годината за какъвто престой пожелаете!

Тагове

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.